Ország-világ

2006.02.25. 14:17

Mandur: a Fidesz depressziókampányt folytat

Mandur László, az Országgyűlés szocialista alelnöke szerint a Fidesz "hatalom mindenáron" jellegű depressziókampányt folytat, és felelőtlenül ígérget, ezzel szemben az MSZP-nek konkrét programja van, amely válaszokat ad arra, hogy hova juthat el az ország.

BAMA

A politikus pénteken beszélt erről a Vasas Szakszervezetek budapesti székházában megtartott beszélgetésén, majd a szocialista párt XV. kerületi kampánynyitó rendezvényén. Mandur László alaptalannak nevezte a Fidesz "Rosszabbul élünk, mint négy éve" szlogenjét, amellyel véleménye szerint az ellenzéki párt saját hangulatát akarja kivetíteni a társadalomra. Hozzátette, hogy az MSZP-nek sem volt jó hangulata ellenzékben, de tartja magát ahhoz, hogy nem használ tisztességtelen módszereket, eszközöket a kampányban, és nem tesz felelőtlen ígéreteket.

Az alelnök kifejtette, hogy 1977 óta nem volt ilyen alacsony az infláció Magyarországon, mint most, a nyugdíjak, valamint a fizetések vásárló értéke is jelentősen emelkedett a ciklus során, a Magyar Nemzeti Bank csütörtöki jelentése értelmében pedig a háztartások, családok nettó pénzügyi vagyona tavaly óta 1.425 milliárd forinttal nőtt. Mandur László közlése szerint a szocialista párt azért tud világos Új Magyarország programmal előállni, mert az Európai Tanácsban - Gyurcsány Ferenc kormányfő és Tony Blair brit miniszterelnök vitája után is - megállapodás született a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetésről, így pontosan lehet számolni azzal is, hogy mi jut Magyarországnak.

Mandur László Tony Blair vonatkozásában kiemelte a politikus budapesti látogatását a szocialista pártnál, hozzátéve azt a benyomását, hogy az unió vezető politikusai nem nagyon akarnak kiállni a Fidesz mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában