Ország-világ

2006.02.06. 12:11

Matthaus győzelme Brazíliában

Győzelemmel mutatkozott be a brazil Atlético Paranaense labdarúgócsapatának kispadján Lothar Matthaus, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya. Együttese 1-0-ra győzött bajnoki mérkőzésen az Atlético Maringa ellen.

BAMA

A helyi sajtó beszámolója szerint a szurkolók hatalmas ünneplésben részesítették a korábbi 150-szeres német válogatott szakembert. Az Estado de Sao Paulo című lap internetes oldala arról számolt be, hogy a 11 ezer fős nézőközönség igazi sztárként fogadta Matthaust, akit jobban megéljeneztek, mint a játékosokat. A tréner a nagy meleg ellenére elegánsan, nyakkendőben és rendkívül aktívan dirigálta a csapatot, alig ült a kispadon. "A következő mérkőzéseken még jobban fogunk játszani" - nyilatkozta Matthaus, aki elismerte, hogy szerencsével szerezték meg a három pontot. Az Atlético Paranaense nyolc találkozón szerzett 14 pontjával a második helyen áll csoportjában.

Matthaus megállapodása december 31-én járt le a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, január 30-án a korábban a Rapid Wien és a Partizan Beograd vezetőedzőjeként is tevékenykedő szakember 2006 végéig Brazíliába szerződött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában