Ország-világ

2006.02.15. 00:00

Megölte férjét az idős nő

Megfojtotta 77 éves férjét egy 70 éves asszony Budapesten, a Pesti úton. A gyilkosság után a tettes azonnal mentőt hívott áldozatához, de a férfin már nem tudtak segíteni.

Nagy Eszter Dóra

A 77 éves M. Ferenc és 70 éves felesége között gyakoriak voltak a viták, a férj az asszony állítása szerint hétfő este is cukkolni kezdte őt fővárosi lakásukban, a XVII. kerületi Pesti úton. M. Ferencné vallomása szerint ez vezetett tettlegességig, a nő egyszerűen megfojtotta férjét. Barta László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunknak elmondta, hogy egyéb bántalmazásra utaló nyomot nem találtak az áldozaton. A történtek után M. Ferencné hívta a mentőket, de a férfit már nem tudták megmenteni. Ők értesítették a nyomozókat a történtekről. Az idős nőt őrizetbe vették, és a rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását. A nyugdíjas asszony tettéért akár több évre is rács mögé kerülhet, de vélhetően enyhítő körülményként értékelik majd, hogy segítséget hívott a férjéhez.

Legutóbb egy hete, a Pest megyei Vasadon történt hasonló eset. Akkor egy 63 éves asszony ölte meg 73 éves férjét. A nő egy baltával végzett a férfival, majd gyógyszereket vett be, és magával is végezni akart. Ez azonban nem sikerült, mert a házaspár fia hazaért, és riasztotta a mentőket, akik azonnal kórházba vitték a tettest. A nő búcsúlevelet hagyott hátra, ebben csak utalásokat tesz arra, miért követte el tettét. Állítása szerint „pszichológiailag terrorizálta” férje, de a rendőrök még vizsgálják az esetet. A nőt érdemben nem tudták kihallgatni. Jelenleg is szakértők vizsgálják elmeállapotát.

Párjukra támadtak

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület adatai szerint a partnerbántalmazásoknak csak öt százalékában férfi az áldozat. Egy másik kutatás szerint 1997 és 2000 között évente átlag 2700 férfi támadt partnerére, míg csak 478 nő. Pontos friss statisztikája nincs a rendőrségnek, a családon belüli erőszaknál csak azt jelölik, hogy az elkövető a sértettel milyen rokoni kapcsolatban áll. Tehát az adatokból csak az derül ki, hogy az egyik házastárs megölte a másikat, az nem, hogy ki végzett kivel.

A gyilkosság után a tettes azonnal mentőt hívott áldozatához, de a férfin már nem tudtak segíteni. Nagy Eszter Dóra Párjukra támadtak

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület adatai szerint a partnerbántalmazásoknak csak öt százalékában férfi az áldozat. Egy másik kutatás szerint 1997 és 2000 között évente átlag 2700 férfi támadt partnerére, míg csak 478 nő. Pontos friss statisztikája nincs a rendőrségnek, a családon belüli erőszaknál csak azt jelölik, hogy az elkövető a sértettel milyen rokoni kapcsolatban áll. Tehát az adatokból csak az derül ki, hogy az egyik házastárs megölte a másikat, az nem, hogy ki végzett kivel. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában