Ország-világ

2006.02.25. 18:36

Nagymosás az MDF-nél

Az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó gazdaságot kifehérítő hatására hívta fel a figyelmet az MDF egy jelképes nagymosással szombaton Budapesten, a Nyugati téren.

BAMA

A téren felállított, 5x2,5 méteres mosógépbe Katona Kálmán választmányi elnök és Budai Tünde adótanácsadó, Lenti és Letenye MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje "18 százalékos mosóport" töltött, majd "zsebből zsebbe gyakorlat"; "100 oldalas adóbevallás"; "versenyképtelenség"; "adócsalás" és "igazságtalan adózás" feliratú vásznakat helyeztek az "Adomatt" márkájú szerkezetbe. Az elöltöltős "mosógép" fémszerkezetre feszített ponyváján többek között a "18 százalékon tisztább a helyzet"; "a sok agymosás után jöjjön a nagymosás!"; "A magyar ember nem adócsalásra született. Nem akarjuk eltitkolni, amiért dolgoztunk. Nem hordjuk tovább az adócsalás szennyesét!" felirat volt olvasható.

Budai Tünde elmondta: a jelenlegi adótörvényeket egyszerűsíteni kell, mert azok bonyolultak és átláthatatlanok, az adófizetést pedig tervezhetővé kell tenni.

A személyi jövedelemadó 18 százalékos kulcsa kifehéríti a gazdaságot, egyszerű és törvényes - hangsúlyozta. Hozzátette: a tisztes adófizetők szeretnének eleget tenni kötelezettségüknek, ezért nem szabad potenciális adócsalóként kezelni őket.

"A korrupció személyhez és zsebhez kötött, és mosás előtt a zsebeket ki kell üríteni" - magyarázta Budai Tünde.

Katona Kálmán kijelentette: az MDF a 18 százalékos személyi jövedelemadóval a választások után megkezdi a gazdaság kifehérítését. Hozzáfűzte: a mosógép a téren marad, akinek mosnivalója van, odaviheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában