Ország-világ

2006.02.21. 00:00

Tagadta a vádat Keller László volt főtanácsadója

„Jóhiszeműen jártam el, nem voltam tudatában, hogy bűncselekményt követnék el” – mondta a bíróságon Szőke Péter, a volt közpénzügyi államtitkár, Keller László főtanácsadója.

N. E. D.

A vádlott ellen azért indult büntetőeljárás, mert az ügyészség szerint Keller és beosztottja 2004 március végén jogosulatlanul kérte be a somogyi földművelésügyi hivataltól a megye üzemi vadászterületeinek vadászati naplóiról és trófeabírálati összesítőiről készült másolatokat négy évre visszamenőleg.

Az adatok alapján a volt közpénzügyi államtitkár vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a legfőbb ügyész, Polt Péter ellen, mert állítása szerint a vádhatóság vezetője nyilatkozatában nem tüntette fel vadásztrófeáit. Erre a legfőbb ügyész személyes adattal való visszaélés és hivatali visszaélés bűntettek gyanúja miatt kezdeményezte Keller mentelmi jogának felfüggesztését. Az Országgyűlés azonban úgy döntött, nem függeszti fel Keller mentelmi jogát, így ellene nem emeltek vádat. Szőke Péter a bíróságon azt vallotta: fel sem merült benne, hogy ezeket az adatokat nem szerezhetik be.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában