Ország-világ

2006.02.06. 13:52

Thorpe legalább öt számban indul

A jövő hónapban esedékes melbourne-i Nemzetközösségi Játékokon minden idők egyik legerősebb ausztrál úszócsapata áll rajthoz, élén a sokszoros olimpiai és világbajnok Ian Thorpe-pal.

BAMA

A 45 tagú válogatott élversenyzője - aki az athéni olimpia után hosszabb pihenőt tartott - sikeresen tért vissza a medencébe az egykori brit gyarmatbirodalom országainak sportolóit négyévente mozgósító Nemzetközösségi Játékok múltheti selejtezőjén: 100 és 200 m gyorson is győzött. Thorpe mindhárom férfiváltóban is indul, ráadásul még 400 m gyorson is vízbe száll, amely távon 1997 óta veretlen a világversenyeken.

A 19 tagú ausztrál férfiválogatottból a klasszisok közül csupán a hosszabb gyorsszámok specialistája, Grant Hackett hiányzik. A 26 fős női részlegben valamennyi ausztrál kiválóság helyet kapott. Így ott lesz a játékokon az 50 méteres sprint vb-aranyérmese, Libby Lenton, aki 100 m gyorson az ebben a számban olimpiai és világbajnok honfitársnőtől, Jodie Henrytől ragadta el a csúcsot; továbbá az 50 m mellen minden idők legjobbját produkáló Jade Edmistone és Leisel Jones is, aki 100 és 200 m mellen is rekordidő alatt ért célba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában