Ország-világ

2006.02.19. 18:29

Új Széchenyi tervet hirdetett Orbán

Új Széchenyi Tervet hirdetett választási győzelmük esetére Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton Balatonfüreden, a Fidesz „Országépítő találkozó”-sorozata első állomásán.

BAMA

A pártvezető elmondta, a második Széchenyi Terv keretében 1500 milliárd forintot fordítana kis- és középvállalkozások támogatására négy év alatt. Szerinte 1000 milliárdot tenne ki a kis és középvállalkozás-fejlesztési alap, 500 milliárd pedig új munkahelyek létrehozását szolgálná. A forrásokról szólva a volt miniszterelnök megjegyezte, 1000 milliárd forint uniós támogatásból származna, a többi pedig a hazai költségvetésből. Mint hozzátette, ha a magyarság a Fideszre, azaz a jövőre „szavaz, és a magyar szolidaritás jegyében adja le a voksát, akkor lesz új Széchenyi Terv, lesz új országépítő program, amely kijavítja a mai gazdasági hibákat”.

Kóka János gazdasági miniszter úgy reagált: Orbán Viktor romlott árut akar újracsomagolva értékesíteni. Hangsúlyozta: számításaik szerint a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben 2.500 milliárd forint áll a kis- és középvállalkozások fejlesztésére. Hozzátette, hogy ezen kívül sok száz milliárd forint értékben hitel-, tőke-, és garanciaprogramokat terveznek. A gazdasági miniszter szerint a „tervből könnyen lehetett rokonoknak, barátoknak és üzletfeleknek osztogatni”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában