Ország-világ

2006.02.01. 19:51

Választási részvételre szólít a református egyház

Választási részvételre hív fel és felelős döntést kér a hívekről szerdán kiadott körlevelében a Magyarországi Református Egyház.

BAMA

"Nemzetünk boldogulása érdekében buzdítunk a választásokon való részvételre" - olvasható az egyház internetes honlapján közzétett dokumentumban, amelyet a Zsinati Tanács nevében Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke és Nagy Sándor főgondnok, világi elnök jegyez.

Az egyház vezetői arra kérnek mindenkit: "az erő, a szeretet és a józanság lelkével mérlegelje a választások előtt megjelenő programokat, és tapasztalataira alapozva döntsön". Az aláírók emlékeztetik az egyház tagjait a szűkebb és tágabb közösség iránti felelősségre, a keresztyén erkölcsi értékekre és a hazaszeretetből fakadó kötelességre. Arra intik a gyülekezeteket: ne engedjenek utat "sem a megosztó indulatoknak, sem a választás tétjét kisebbítő hangoknak".

A körlevélben hangsúlyozzák: minden körülmények között őrizzük meg ünnepeink méltóságát, így készüljünk az idén is virágvasárnap, nagypéntek és húsvét megünneplésére. (Húsvét az országgyűlési képviselőválasztás két fordulója között lesz.) "Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy ünneplésünk és a tavaszi választások is az erő, a szeretet és a józanság lelkéről tanúskodjanak!" - szólítanak fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában