Ország-világ

2006.03.09. 09:50

A Tesco a belvárosba is benyomul

Kiszivárgott hírek szerint a Tesco belvárosi üzleteket bérelve kíván közelebb kerülni a vásárlók kevésbé mobil és igényesebb rétegeihez. Ezért több egykori Domus áruház megszerzéséről tárgyal Budapesten.

BAMA

A hipermarketlánc egyelőre se nem cáfolta, se nem erőstette meg a hírt, ezért egyelőre nem lehet tudni, pontosan melyik Domus-üzletekbe költözik be a Tesco. Az azonban tény, hogy a Domus és a Tesco több hónapja tárgyal az ingatlanok bérletbe adásáról, erősítette meg a tulajdonos Fotex. 

A kiszivárgott elképzelés szerint a Tesco Magyarországon növelni szeretné részesedését a kisebb alapterületű, igényesebb választékot kínáló boltok piacán is, ezért törekszik a város belső negyedeiben üzlethelyiségekhez jutni. A Tesco egyébként az árversenyben is újabb lendületet vett: további 250 márkás és saját márkás terméknek csökkentette az árát. Most már összesen ötezer olyan árucikket forgalmaz, melynek az árát folyamatosan figyeli a versenytársaknál, és ha azok a konkurrencia kínálatában olcsóbbak, akkor a saját termék árát automatikusan a versenytárs ára alá nyomja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában