Ország-világ

2006.03.07. 20:10

Áder János karambolozott

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője autójával összeütközött egy személygépkocsival egy budai kereszteződésben, személyi sérülés nem történt - tudta meg még kedden reggel az MTI, a rendőrség azonban nem kívánta megerősíteni az értesülést, miszerint a baleset egyik szereplője a politikus.

BAMA

A Fidesz kedden este az MTI-vel közölte: valóban a frakcióvezető karambolozott Budapesten. A fővárosi Kútvölgyi úton két személyautó koccanásos baleseténél kértek rendőri intézkedést, de személyi sérülés nem történt - mindössze ennyit mondott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek kedden délelőtt.

 

A TV2 Tények című műsorában kedden este szintén elhangzott: Áder János karambolozott Budapesten. A kereskedelmi televízió értesülése szerint a frakcióvezető hívta ki telefonon a rendőrséget, majd azonnal lemondott mentelmi jogáról. A BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek kedden este azt mondta, hogy a baleset körülményeit és a felelősség kérdését a rendőrség közlekedési főosztálya vizsgálja, de az eredményre legalább egy hétig várni kell.

A Fidesz sajtóosztálya kedden este tájékoztatta az MTI-t a baleset részleteiről. Megerősítette: Áder János frakcióvezető kedden reggel 8 óra körül karambolozott Budapesten, de személyi sérülés nem történt. A Fidesz tájékoztatása szerint a politikus maga hívta ki a rendőrséget, lemondott mentelmi jogáról, megfújta az alkoholszondát, s körülbelül 10 óráig, a rendőrségi intézkedések végéig a baleset helyszínén maradt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában