Ország-világ

2006.03.20. 00:00

Allavi szerint polgárháború van Irakban

BAMA

Ijad Allavi, Irak volt kormányfője szerint országa polgárháborúba süllyedt. „Minden áldott nap 50-60 ember veszti életét az összecsapásokban, mi ez, ha nem polgárháború?” – tette fel a költői kérdést az exminiszterelnök a BBC brit közszolgálati televíziónak adott interjújában. Allavi kijelentette, hogy ha a megszálló csapatok túlságosan hamar kivonulnak a közel-keleti országból, akkor Irak gyakorlatilag szétesik.
Hasonlóképpen vélekedett Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter, amikor a szombaton világszerte megtartott háborúellenes tüntetések szervezőinek kérdéseire válaszolt. „Ha túl hamar vonulunk ki Irakból, akkor a terroristák kerülnek hatalomra. Ez olyan, mintha a II. világháború után a náciknak adtuk volna vissza Németországot” – jelentette ki a védelmi miniszter. Az amerikaiak többsége azonban már nem hisz a neokonzervatív héjáknak. A lakosságnak mindössze 23 százaléka hisz abban, hogy a kormány egyáltalán rendelkezik világos cselekvési tervvel Irakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában