Ország-világ

2006.03.08. 07:00

Bajban a Bayern és a Liverpool

Szerdán több elitgárda is elbúcsúzhat a labdarúgó Bajnokok Ligájától: a német Bayern München és a címvédő Liverpool is kedvezőtlen helyzetből várja a nyolcaddöntő visszavágóját.

BAMA

A bajorok hazai pályán 1-1-es döntetlent értek el az egyre jobb formába lendülő AC Milan ellen, így a San Siróban (Giuseppe Meazza Stadion) mindenképpen eredményesnek kell lenniük. Klasszis csatáruk, Roy Makaay szerint ez nem lehet gond. "Képesek vagyunk továbbjutni, de türelmesnek kell lennünk. Gól nélkül nem juthatunk tovább, ugyanakkor majdnem mindig sikerült legalább egyszer betalálnunk, így nem aggódok emiatt. Nem kell már a meccs elején nagy rizikót bevállalni, hiszen bőven elég lehet, ha az utolsó percekben szerezzük a mindent eldöntő gólt" - mondta a holland támadó.

A Bayern számára viszont nem kedvező előjel, hogy szombaton otthonában kikapott a Hamburgtól, míg riválisa könnyedén győzött az Empoli ellen. Carlo Ancelotti az olaszok mestere ugyan nem számíthat két kiváló védőre, Paolo Maldinire és Cafúra, de a hátsó alakzat így is hetek óta nagyszerűen teljesít. Elöl sincs gondja a Milannak, hiszen Andrij Sevcsenko és Alberto Gilardino mellett a harmadik számú csatár, Filippo Inzaghi is rendkívül gólerős, így akár a cserepadról beszállva is sokat segíthet együttesén.

A tréner legnagyobb gondja, hogy Gennaro Gattuso, az örökké robotoló középpályás eltiltás miatt nem léphet pályára, s kérdéses, Johann Vogel megfelelően tudja-e helyettesíteni. A német gárdában a francia Bixente Lizarazu és a perui Paolo Guerrero játéka kérdéses, viszont a kapus Oliver Kahn már a hétvégi bajnokin visszatérhetett.

A Liverpool egyrészről kedvezőbb, másrészről hátrányosabb helyzetből várja a szerdai összecsapást a Bayernnél. A címvédő 1-0-ra kikapott az első mérkőzésen, ugyanakkor hazai pályán jobb esélye lehet a továbbjutás kiharcolására. "Abban biztos vagyok, hogy rúgunk gólt, de az a kérdés, ez nekünk sikerül-e elsőként. Ha megszerezzük a vezetést, akkor a Benficának is bátrabban kell majd futballoznia, így pedig több lehetőség adódhat a csatáraink előtt" - mondta bizakodóan Rafael Benitez, az angolok spanyol mestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában