Ország-világ

2006.03.06. 00:00

Bírósághoz fordul a zsarolással vádolt fideszes

Bírósághoz fordul Bagó Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, mert álláspontja szerint Romsics Imre MDF által támogatott képviselőjelölt valótlanul állította róla, hogy fenyegetéssel, zsarolással próbálta visszalépésre bírni.

Vég M.

„Egy általam barátinak gondolt beszélgetés kiragadott és megvágott részei alapján állítottak be politikai zsarolónak” – közölte a történtekkel kapcsolatban Bagó Zoltán. A kalocsai választási megmérettetéstől már visszaléptetett fideszes szerint ugyanis a beszélgetés teljes terjedelmében pont szöges ellentéte az ellene felhozott vádaknak. Romsics Imre pénteken hangfelvétellel bizonyította a fenyegető mondatok elhangzását, mely következtében Bagót még aznap visszaléptette a Fidesz, és a pártból való kizárását is kezdeményezték. Orbán Viktor pártelnök levélben kért bocsánatot az MDF-től, de azt Dávid Ibolya nem tartja őszintének. „Több tucat helyen történt hasonló, a választások tisztaságát súlyosan sértő visszaélés” – indokolta kételyeit a demokrata fórum elnöke. Az egymásnak ellentmondó állítások közül az igazság kiderítésére a bíróság jogosult: az eljárás során várhatóan a teljes felvételt le kell majd játszani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában