Ország-világ

2006.03.31. 08:14

Csurka szerint a bankárok az ország ellenségei

"Ilyen mihaszna kormánya, ilyen sokat hazudó vezetői még soha nem voltak ennek az országnak", mondta ma reggel Csurka István, a MIÉP elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

BAMA

Csurka István, a MIÉP elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorának ma reggeli adásában, a Kereszttűzben című rovat vendégeként a Világgazdaság című napilapból idézte a Tovább száguldanak a bankok című cikket.
"Senki sem dolgozik azért, hogy ne legyen nyeresége"
Ennek kapcsán mondta el, hogy természetesen "senki sem dolgozik azért, hogy ne legyen nyeresége", a bankárokat mégis az ország - általa vélt - ellenségei közé sorolta.

A MIÉP elnöke úgy fogalmazott, hogy a bankok, amelyek a mezőgazdasági termelők hitelezésével foglalkoznak, külföldi tulajdonban vannak, s ezért "az államadósság csak nő, a pénz meg megy ki".

Csurka István, a MIÉP elnöke szerint a Fidesz és az SZDSZ összeborulásra kell számítanunk. A Magyar Hírlap mai számának adott interjúban mondta el, hogy szóba sem jöhet, hogy jelöltjeik olyan politikusok javára lépjenek vissza, akik az eddigiekben a párttól való elhatárolódásban "lelték örömüket". Név szerint Deutsch-Für Tamást és Pokorni Zoltánt említette. A pártelnök hozzátette azt is, hogy kölcsönösségi alapon minden párttal szóba jöhet a visszalépés, így a Fidesszel is. Az újságírói felvetésre reagálva azonban ezt azzal egészítette ki, hogy ha az összes pártról beszél, akkor nem gondol az SZDSZ-re.

A Magyar Hírlapnak adott interjúban Csurka sérelmezte azt is, hogy a Fidesz nagyon elutasító a MIÉP-pel szemben, "persze nem is lehet más a Likud testvérpártja, mint elutasító". A magyar televízió Nap-kelte című műsorának ma reggeli adásában Csurka úgy fogalmazott, hogy "súlyos kártétel a demokráciának" a Fidesz viselkedése.

Egy százalékkal jobb eredmény

– Milyen eredményre számítanak? – Ebben a választási hajcihőben, ami körülvesz bennünket, nehéz jó eredményt elérni, mert mindkét nagy párt direkt akadályoz bennünket. – Ezt hogy érti? – A kopogtatócédulák összegyűjtésében a Fidesz akadályozott minket; ajánlószelvények olyan tömegét gyűjtötte össze, és olyan módszerekkel, hogy sok jelöltünk munkáját megnehezítette. Több jelöltünket felkeresték, hogy megpróbálják lebeszélni az indulásról. – Azt állítja, hogy az történt önökkel, amit néhány MDF-es képviselőjelölt is állít magáról? – Igen. Ennek ellenére arra számítunk, hogy legalább egy százalékkal jobb eredményt érünk el, mint az SZDSZ. (Magyar Hírlap)
A Magyar Hírlapnak adott interjúban a MIÉP-hez hasonlóan üldözött pártnak minősítette a Munkáspártot, s mint mondta: "mi a Fidesz áldozatai vagyunk, ők az MSZP-é". Ezzel indokolta azt is, hogy egy kis empátiát érez a Munkáspárt iránt.

A pártelnök kitért ara is, hogy a MIÉP-Jobbik szövetség fennmarad a választások után is, különös tekintettel az őszi önkormányzati választásokra. Akkor kell majd igazán szövetkezniük, ha bekerülnek a parlamentbe, ami nagyon valószínű - mondta Csurka István.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kampányfőnöke tegnap bejelentette, hogy több ezer főt várnak április 4-én Budapestre, a Szabadság térre, ahol a szovjet emlékmű eltávolítását fogják követelni, írja mai számában a Népszava. A MIÉP ódzkodása miatt a Jobbik egyedül szervezi a tüntetést. Szabó Gábor pártigazgató szerint a Harmadik Úton belül jól érzékelhető vita technikai jellegű. Csurka István, a MIÉP elnöke kedden hamis híresztelésnek nevezte, hogy a MIÉP-Jobbik bármilyen megmozdulást szervez. Kifejtette, hogy a szovjet emlékművet "természetesen le kell bontani", de szerinte ezzel ma már nem lehet kampányolni.

A Magyar Televízió Nap-kelte című műsorának péntek reggeli adásában Csurka ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy nem érzi szükségét annak, hogy részt vegyen egy ilyen "utcai színielőadásban". Mint mondta: "nekem már nem való, hogy ott bohóckodjak az emlékműnél".

– Ebben a választási hajcihőben, ami körülvesz bennünket, nehéz jó eredményt elérni, mert mindkét nagy párt direkt akadályoz bennünket.

– Ezt hogy érti?

– A kopogtatócédulák összegyűjtésében a Fidesz akadályozott minket; ajánlószelvények olyan tömegét gyűjtötte össze, és olyan módszerekkel, hogy sok jelöltünk munkáját megnehezítette. Több jelöltünket felkeresték, hogy megpróbálják lebeszélni az indulásról.

– Azt állítja, hogy az történt önökkel, amit néhány MDF-es képviselőjelölt is állít magáról?

– Igen. Ennek ellenére arra számítunk, hogy legalább egy százalékkal jobb eredményt érünk el, mint az SZDSZ.

(Magyar Hírlap) "Senki sem dolgozik azért, hogy ne legyen nyeresége" -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában