Ország-világ

2006.03.05. 14:44

Késnek a vonatok a hó miatt

Járhatóak a főváros útjai, a vasárnap reggel megindult intenzív havazás miatt a közterület-fenntartó folyamatosan takarítja a fő- és tömegközlekedési útvonalakat. Országszerte azonban kisebb fennakadásokat okozhat a hó.

BAMA

A BKV járművei kicsit lassabban, de menetrend szerint, zavartalanul közlekednek. A közterület-fenntartó arra kéri az ingatlantulajdonosokat, házfelügyelőket, hogy folyamatosan takarítsák a járdákat a gyalogosbalesetek elkerüléséért.

Egyes vasútvonalakon azonban fennakadást okoz a havazás. Északon, Hatvan környékén a legjellemzőbbek a késések, továbbá a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vonalon az intercity-járatok menetideje is megnőtt 20-25 perccel. Ennek oka, hogy a nedves hó ráfagy a hideg felső vezetékekre, és emiatt sebességkorlátozást kell elrendelni az esetleges vezetékszakadások elkerüléséért. Budapesten Kelenföldön vannak jelenleg váltóállítási nehézségek a sűrű hóesés miatt.

A közúti közlekedésben egyelőre csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében okozott gondokat a hó, a megye alsóbbrendű útjai nehezebben járhatóak.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában