Ország-világ

2006.03.15. 13:31

Miskolcon is közös volt az ünnep

A város szocialista polgármestere beszédében azt mondta, hogy a rendszerváltás óta ez mindig így van. Miskolc méltósággal ünnepel, az ünnep felemeli e várost a napi viták, torzsalkodások, pártoskodások, választási harc mögé - fogalmazott Káli Sándor több száz ember előtt, Kossuth Lajos szobránál tartott beszédében.

BAMA

"Nincs egymás kifütyülése, mert akik itt vannak, tudják, hogy bár sok minden különválaszt bennünket, de a város szeretete közös, és bár más-más úton, de valamennyien a város javát akarjuk" - tette hozzá. Káli Sándor hangoztatta, hogy a rendszerváltás óta "valamennyi itt szóló tartotta magát ahhoz, hogy az ünnep szentsége nem tűri el a napi acsarkodások felidézését".

A hősök e napon köteleznek minket, hogy legalább itt és ilyenkor lépjünk túl a "napi kocsmán az értelemig és tovább" - idézte József Attila sorait a polgármester, megjegyezve: szükségképpen fel kell vállalnunk az országnak minden gondját és örömét, "együtt ünnepelni talán már tudunk".

Az ünneplők és a koszorúzók között ott volt az MSZP több országgyűlési képviselője, Káli Sándor, Tompa Sándor, Fedor Vilmos, Szűcs Erika, Simon Gábor, a Fidesz alelnöke, Pelczné Gáll Ildikó, a párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese, Répássy Róbert, az MDF országos választmányának elnöke, Katona Kálmán, valamint a Centrum, a Jobbik, a Magyar Kommunista Munkáspárt, a kisgazdapárt és több más szervezet képviselője is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában