Ország-világ

2006.03.30. 10:03

Szabadságra ment a békéscsabai baromfi-feldolgozó

Teljesen le kellett állítani a békéscsabai baromfi-feldolgozó üzemet, mert a gyár már a villanyszámláját sem tudja kifizetni, és az elektromos művek lekapcsolta az áramot. A gyár nyolcszáz dolgozóját egyelőre szabadságra küldték.

BAMA

A madárinfluenza terjedéséről érkező hírek és a fogyasztás visszaesése miatt veszteségessé vált a csirkefeldolgozás. A békéscsabai üzemnek több százmillió forint tartozása halmozódott fel a szolgáltatókkal és a nyersanyag-beszállítókkal szemben. A cég tulajdonosai korábban úgy döntöttek, hogy leállítják a csirke-feldolgozó gépsort, és az ott dolgozó közel négyszáz embert hazaküldték. Az áramellátás megszűnésével azonban most le kellett állítani azt a gépsort is, ahol a vízi szárnyasok feldolgozását végezték. Ezen szintén négyszázan dolgoztak eddig. A vezetőség még reménykedik, hogy sikerül valamilyen megoldást találni, és nem kell elbocsájtani a kényszerszabadságra küldött dolgozókat. A tulajdonosok megpróbálnak tárgyalni az áramszolgáltatóval és a beszállító termelőkkel is, hiszen még több mint 300 ezer csirkét kellene levágni. Ha azonban nem sikerül megegyezni, vagy nem kapnak kormányzati segítséget, akkor végleg veszélybe kerül a békéscsabai üzem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában