Ország-világ

2006.03.30. 19:06

Tizenöt támogatott gyógyszer ára csökken

Áprilistól tizenöt támogatott gyógyszer ára csökken, 84 új generikus készítmény kerül be a társadalombiztosítás által támogatott gyógyszerek közé - közölte az Egészségügyi Minisztérium csütörtökön.

BAMA

A tizenöt készítménynél a forgalmazó csökkentette a gyógyszer termelői árát, ezekért a gyógyszerekért 5-9 százalékkal kell kevesebbet fizetni szombattól. Négy,  szájon át szedhető, cukorbetegségre adható készítmény és huszonhat vérnyomáscsökkentő támogatása 50-ről 70 százalékra emelkedik. Ezek a gyógyszerek 35-40-kal kerülnek majd kevesebbe. 84 új generikus készítmény kerül a társadalombiztosítás által támogatott gyógyszerek közé április 1-jével. Így öt gyomor-bél rendszerre ható, 14 szív- és érrendszerre ható, három urogenitális rendszerre ható, két onkológiai, hét mozgásszervrendszerre ható, hét antiepileptikus, 38 antipszichotikus, három antidepresszáns és egy anitasztmatikus készítmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában