Ország-világ

2006.03.07. 07:52

Vizsla volt a kóbor kutya

A kóbor kutya hasonlattal a Magyar Vizsla című lapra, az abban megjelent hazugságokra és rágalmakra utalt Gyurcsány Ferenc, derült ki egyértelműen a miniszterelnöknek a Magyar Rádióban kedden reggel adott szokásos interjújából.

BAMA

"Ez nem egy nagyon bonyolult kép, hasonlat, amit itt alkalmazok. Ha valaki kóbor kutyát küld az utcára, - utalás a Magyar Vizslára (...), akkor erre nem veszett róka a válasz. Hanem a kóbor kutyát, azaz a hazugságot és a rágalmat, azt el kell zárni a demokratikus nyilvánosság közéletéből" - mondta magyarázatul a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint egyébként a Fidesznél hetente botrányok jönnek elő, és hogy ez ne "erodálja", ezért a "botrányra botrány taktikáját" alkalmazza, így aki messze van a politikától, annak már fogalma sincs, hogy melyik a kreált és melyik a valóságos botrány. "Az MSZP egészére azok (az ügyek) nem jellemzőek, amellyel az elmúlt hetekben a Fideszt okkal lehetett kritizálni", tette hozzá.

A Fidesznek a kormány minisztereit nyilvános vitára hívó felkérésre azt mondta: "A választás a pártok között zajlik, ezért azt javasolom a Fidesznek, hogy ne minisztereket, hanem pártokat keressen. Az MSZP hajlandó bármelyik párttal szakmai vitát folytatni, de ehhez jó lenne, ha mindenkinek ismernénk a programját." Gyurcsány szerint ha a a kormány és az ellenzék folytatna vitát, az csak a múltról szólhatna, ezért ha a jövőről akarnak beszélni, akkor a pártoknak a pártokkal kell vitatkozniuk. Hozzátette ugyanakkor, hogy miniszterei hajlandók lennének más alkalommal a múltról is vitatkozni az Orbán-Torgyán-kormány minisztereivel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában