Ország-világ

2006.04.19. 14:18

A Fidesz bepereli Kóka Jánost

Személyiségi jogok megsértése miatt nyújt be keresetet a Fidesz Kóka János szabad demokrata gazdasági miniszter ellen az OTP csődjéről szóló hamis sms-ekkel kapcsolatos állításai miatt, jelentette be szerdán az ellenzéki párt szóvivője.

BAMA

"Kóka János az SZDSZ április 18-i sajtótájékoztatóján valótlanul azt állította, hogy fideszes aktivisták állnak az OTP csődjéről szóló hamis sms-ek mögött, ezért a Fidesz haladéktalanul benyújtja a személyiségi jogok megsértése miatti keresetét", írta Szijjártó Péter az MTI-nek eljuttatott közleményében. A szóvivő közölte, hogy kártérítés megállapítása esetén a perben elnyert összeget a Fidesz jótékony célokra fordítja.

Az OTP Bank csütörtökön büntetőfeljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál, mert ügyfeleihez ismeretlen feladótól a bank pénzügyi pozícióját megkérdőjelező sms érkezett. A nyomozó iroda szóvivője később azt közölte, hogy pénteken elfogták azt a férfit, aki az sms-t küldte, és vele szemben tőkebefektetési csalás bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában