Ország-világ

2006.04.04. 13:01

Az interneten árulta a lelkét

Egy 24 éves kínai férfi az interneten kínalta fel megvételre a lelkét, s alig néhány nap alatt 59 ajánlatott kapott.

BAMA

A sanghaji férfi egy népszerű aukciós honlapon bocsátotta áruba a lelkét, s a harmadik napon már 85 dollárt is kínáltak érte. Amikor a lélek ára elérte ezt az összeget, az árverést megszakították.

A Hongkongban megjelenő South China Morning Post című lap szerint a döntést arról, hogy a lélek áruba bocsátását rekklámozó hirdetést leveszik a honlapról, a www.taobao.com tulajdonosa hozta meg. A 24 esztendős férfi a lap munkatársának adott interjúban elmondta, hogy ő nem látja indokoltnak ezt az elhatározást.

"Tény az, hogy nekem a lelkemre nincs szükségem, s eladhattam volna valakinek, aki viszont hiányt szenved belőle. Már fel is vettem a kapcsolatot azokkal, akik jelentkeztek a hirdetésemre. Ha sikerül nyélbe ütni az üzletet, elküldöm a vevőnek a szuveníreket, amiket összegyűjtöttem életem során, a fényképeimet, amelyek megörökítik életem legfontosabb pillanatait, hogy megoszthassak vele minden fontosabb emléket annak érdekében, hogy lehetőség szerint a legjobb kép alakuljon ki benne arról, hogy mit is vásárol meg tulajdonképpen", mesélte el a meg nem nevezett kereskedő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában