Ország-világ

2006.04.03. 12:36

Étlapon a választási ígéretek

Dávid Ibolya bemutatta, hogy mit kínál az MDF-fel rivális három párt a közéletben.

MTI

A szendvicsek sorában az étlapon szerepelt a Kétpárti sajtos, a leírás szerint kétféle trappistával, amelyeknek "nevük más, de az ízük ugyanaz", valamint a Luxusprofit dupla szalámival, sajttal és paradicsommal, a Megcsináltuk toast és Kovács Pisti kedvence.

A süteménykínálat tartalmazta a Populista pitét, "amely a lelkesítő nagygyűlések szüneteiben is elmajszolható", a Liberális linzert, "szabadelvű tésztában piros lekvárral, amely olyan, mint az SZDSZ, liberális programot ígér, de valójában az MSZP programjának megvalósításához asszisztál", a Koalíciós krémest, amelyet "Orbán Viktor nem szeret, pedig jót tesz a demokráciának", és a Normális Magyarországért dobos tortát, amelynek "szilárd a teteje, mint az MDF elkötelezettsége amellett, hogy őszinte, felelős és békés közéletre van szükség". [caption id="" align="aligncenter" width="301"] Fotó: Lehoczky Péter (archív)
[/caption]

Az étlapot a kávék sora zárta. Ezek között szerepelt a Pesszimista presszó, amely "olyan erős, mint a kétely, hogy ilyen ígéretek után bevezethető lesz az euró 2010-ben". A Mézesmadzag melange az étlap ajánlója szerint "lágy és édes, mint az MSZP és a Fidesz mézesmadzag ígéretei". A Kamu-ccinoba "belefér az összes kampányígéret", a Koffeinmentes reform kávét pedig a "Gyurcsány-kormány elmaradt reformjai helyett" kínálták.

A Habos kakaót Dávid Ibolya azoknak ajánlotta, akik "hisznek még a mesékben", s abban, hogy egymillió forint reális ár egy kakaóbiztos számítógépért.

A kínálat bemutatása után Dávid Ibolya elmondta: az MSZP és az SZDSZ felelőtlen, költségvetési hiányt növelő politikája hosszú távon rontotta Magyarország versenyképességét, a Fidesz pedig baloldali eszmékkel, a mindent megoldó állam hamis illúziójával próbál választást nyerni. Az MSZP és a Fidesz összesen hatezer milliárd forintnyi ígéretet tett, amelyeket ha beváltanak, összeomlik a magyar gazdaság - jelentette ki. "A két párt politikája azt sugallja, hogy a durva politikus, a kettészakított ország szükséges része a mindennapjainknak" - fogalmazott az MDF elnöke. [caption id="" align="aligncenter" width="245"] Fotó: Kallus György (archív)
[/caption]

Dávid Ibolya hangsúlyozta: az MDF felnőtt politikát kínál, véget vet a felelőtlen ígérgetéseknek, leszámol a korrupcióval és megerősíti a középosztályt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában