Ország-világ

2006.04.18. 00:17

Heten haltak meg a tel-avivi merényletben

Legalább hét ember vesztette életét és ötvenen megsebesültek egy öngyilkos merényletben az izraeli Tel-Avivban.

F. K.

A merénylő egy buszpályaudvar közvetlen közelében hozta működésbe a pokolgépet, ami a várakozók között robbant. Az izraeli rendőrség tájékoztatása szerint egy biztonsági őr akadályozta meg, hogy súlyosabbak legyenek a merénylet következményei.

A rendőrség szerint ugyanis a terrorista a pályaudvar zsúfolt éttermébe akart bemenni, de az őrnek gyanússá vált és nem engedte be. A merénylő ekkor hozta működésbe a testére erősített pokolgépet. Az étterem már néhány hónappal korábban is a terroristák célpontja volt, akkor huszan sebesültek meg egy közelben robbanó bomba miatt. A tegnapi merényletet az al-Aksza Mecset Mártírjai elnevezésű terrorszervezet vállalta magára.

A nemzetközi közösség elítélte az újabb erőszakos cselekedetet, ugyanakkor a nemrégiben megválasztott Hamasz-kormány szóvivője szerint pusztán a palesztinok önvédelméről van szó az izraeli agresszió ellenében. Mahmud Abbasz a Palesztin  Hatóság elnöke azonban elítélte a merényletet és együttérzéséről, illetve támogatásáról biztosította az izraeli kormányt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában