Ország-világ

2006.04.16. 15:21

Húsvéti roham várható a határokon

Hétfőn megerősített szolgálattal és akár 14 sáv megnyitásával várják a húsvétvégi rohamot a hegyeshalmi határátkelőnél, de még így is 1-2 órás várakozásra lehet majd számítani.

BAMA

Vasárnap délután egy helyen kell hosszabb várakozási időre számítani a magyar határátkelőknél: Záhonynál öt órát vesztegelnek a kilépő teherautók. A határőrség szóvivője hozzátette, már a hétfői húsvéti rohamra készülnek. Kedden hajnalra, reggelre azonban már várhatóan normalizálódik a helyzet - hangsúlyozta Kovács Iván. A szóvivő azt tanácsolja az útnak indulóknak, hogy a hegyeshalmi helyett a rajkai és a kópházi átkelőt vegyék igénybe, ahol várhatóan nem lesz akkora forgalom. Csütörtökön, pénteken és szombat délelőtt 180 ezer ember lépett át a hegyeshalmi határátkelőn. A nyugaton belépők nagy része Ukrajna, Románia és Szerbia-Montenegró felé hagyta el az országot - mondta a szóvivő, aki szerint hétfőn délután és este várható, hogy visszaindulnak a Nyugat-Európában dolgozók.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában