Ország-világ

2006.04.10. 18:11

Lövöldöző „szurkolók” Rosarióban

Tizenöt drukker megsérült – közülük háromnak súlyos az állapota – abban a lövöldözésben, amelyen az argentin labdarúgó élvonalban szereplő Boca Junior és a Rosario Central szurkolói csaptak össze.

É. S.

A Boca rajongói a Colón elleni bajnokiról utaztak haza buszokon, amikor Rosario közelében – mintegy 300 kilométerre Buenos Airestől – a helyi csapat ultrái érkeztek meg a Banfield elleni meccsről. A két tábor előbb szidalmazta egymást, majd verekedés kezdődött, később pedig vasrudak, kések és a fegyverek is előkerültek. A bandaháborúnak a rendőrség vetett véget és az őrjöngő drukkerek közül 123-at tartóztattak le. Az argentin labdarúgó-mérkőzéseken szinte állandósultak a  tragédiák: a statisztikák szerint 1930 óta – ekkor vezették be a profi ligát – közel kétszáz szurkoló vesztette életet a meccsek előtt, alatt, vagy utána.

Tizenöt drukker megsérült – közülük háromnak súlyos az állapota – abban a lövöldözésben, amelyen az argentin labdarúgó élvonalban szereplő Boca Junior és a Rosario Central szurkolói csaptak össze. É. S. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában