Ország-világ

2006.04.11. 18:22

Megegyezés a jelöltek megkérdezése nélkül

Az SZDSZ–ben belső feszültségeket okozott az MSZP-vel kötött megállapodás. A párt vidéki jelöltjei több helyen azt kifogásolják, úgy döntöttek a sorsukról, hogy meg sem kérdezték őket.

D.Á.

Nem léptem vissza – írta az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Bartóki László, aki Békés megye 2. számú, gyulai központú kerületében indult. Hozzátette: a keddi sajtóhírekből és tudósításokból – némi meglepetéssel – értesült arról, hogy az MSZP és az SZDSZ országos vezetésének döntése nyomán ő visszalépett a soron következő választási fordulótól, holott ez nem igaz. Velkey Gábor, aki Békéscsabán indult az SZDSZ színeiben, és ért el 12,14 százalékos, harmadik helyet jelentő eredményt, az MTI-nek elmondta: eddig semmilyen nyilatkozatott nem tett esetleges visszalépésével kapcsolatban. Nagy Béla, az SZDSZ Békés megyei elnöke egyetért a gyulai jelölt által kiadott közlemény tartalmával. A politikus a megye 7. számú választókerületében indult, és 15,05 százalékkal harmadik helyet szerzett. Ő egyébként 2002-ben is hasonló eredményt érte el, és az első forduló után nem lépett vissza a későbbi győztes Karsai József szocialista képviselő javára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában