Ország-világ

2006.04.10. 10:03

Teltház előtt játszott a Stones Kínában

Bár szövege miatt néhány dal nem hangozhatott el a koncerten, így is nyolcezren voltak kiváncsiak Shanghai-ban a Rolling Stones-ra. A zenekar a világkörüli Bigger Bang turnén járt Kínában.

BAMA

A Rolling Stones három évvel ezelőtt már készült Kínába, de a koncertet akkor a Sars vírus kitörése miatt Shanghai-ban és Pekingben is lemondták. A mostani eseményre a feketepiacon több mint százezer forintnak megfelelő yuanért árulták. A BBC információja szerint a stadionban főleg külföldi rajongók szórakoztak. A kínai vezetés a koncert előtt megkérte a zenekart, hogy szövege miatt ne játssza el a Brown Sugar, a Honky Tonk Woman, a Beast of Burden, a Let''s Spend the Night Together és a Rough Justice című dalokat. Az énekest, Mick Jaggert nem zavarta a cenzúra: „Szerencsére több mint 400 másik dalt eljátszhatunk, úgyhogy ez nem igazán számít” – kommentálta a kérést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában