Ország-világ

2006.04.07. 12:18

Veres: teljesítjük adatközlési kötelezettségünket

A Fidesz állításával ellentétben, a Pénzügyminisztérium időben eleget tesz adatközlési kötelezettségének, mondta Veres János pénteken. A költségvetés helyzetéről április 10-én adnak számot.

BAMA

A miniszter az MTI-nekhangsúlyozta: a költségvetés helyzetéről a havi adatokat az előző hónap lezárultát követően öt munkanap elteltével hozzák nyilvánosságra, s ez most április 10-re, hétfőre esik. Kiemelte azt is, hogy a tárca természetesen eleget tett annak a törvényi kötelezettségének is, hogy a választások előtt 30 nappal beszámoljon az államháztartás helyzetéről. A pénzügyminiszter megjegyezte, hogy a tárca a határidőkhöz szigorúan igazodva alakítja ki előre a publikációs naptárát, amelyről a piaci szereplőket tájékoztatja, s a meghatározott menetrendet betartja.

A pénzügyi tárca irányítója kitért arra is, hogy készült egy másik mérleg is az Európai Unió számára, amit a Pénzügyminisztérium a Központi Statisztikai Hivatallal és a Magyar Nemzeti Bankkal közösen készített, amely március 31-e óta nyilvános. Eszerint az államháztartás hiánya a múlt esztendőben a terveknek megfelelően alakult, a nemzeti össztermék (GDP) 6,1 százaléka volt. Veres szerint „az államadósság helyzete is kedvező, az adósság GDP arányos szintje, a 60 százalékos maastrichti kritérium alatti, 58,4 százalék”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában