Ország-világ

2006.05.21. 16:16

Hétfő éjfélig kell az szja-t bevallani

Hétfő éjfélig kell postázni, vagy az adóhivatali ügyfélszolgálatokon beadni, illetve az interneten keresztül elküldeni a személyi jövedelemadó bevallásokat. Az évközi változások miatt a bevallás-garnitúra új lappal bővült, amelyen a felszolgálók vallhatják be a vendégektől közvetlenül kapott borravaló utáni 15 százalékos járulékfizetési kötelezettségüket.

D. N.

Ha rendelkezni kívánunk adónk egy-egy százalékáról, a szükséges nyomtatványokon nevezzük meg a kedvezményezetteket, s külön borítékban postázzuk a formanyomtatványt. Ha nincs kedvenc alapítványunk, akkor az APEH honlapján is kaphatunk információt a civil szervezetekről. A visszaigényelhető adót, járulékot a bevallás beérkezésétől számított harminc napon belül utalja az adóhatóság. Csökkenthető a hibalehetőség, ha az internetről töltjük le a bevallást, és használjuk a segédprogramot. Az adókedvezményre jogosultságunkat azonban önállóan kell megítélnünk, a program annyiban segít, hogy nem lépjük át a maximumösszeget. Nagyon fontos: alá kell írni a bevallást!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában