Ország-világ

2006.05.02. 13:03

Május 16. - az Országgyűlés alakuló ülése

Sólyom László köztársasági elnök május 16-ára, keddre hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését. Ezt az államfő azután jelentette be, hogy megbeszélést folytatott az öt parlamentbe jutott párt vezetőjével kedden a Sándor-palotában.

BAMA

"Ez összhangban van azzal a céllal, hogy minél hamarabb legyen az országnak új Országgyűlése, minél hamarabb legyen új  kormánya is" - fűzte hozzá az államfő. A köztársasági elnök közölte azt is, hogy még ezen a héten  tárgyal a pártok vezetőivel és a miniszterelnök-jelöltekkel arról,  hogy kit javasol miniszterelnöknek az Országgyűlés előtt. Sólyom László elmondta: a keddi tárgyalásnak két napirendi  pontja volt, az Országgyűlés alakuló ülése időpontjának egyeztetése,  valamint technikai kérdések. Ez utóbbival kapcsolatban megjegyezte:  a mostani megbeszélés volt az első azoknak a sorában, amelyek az új  parlament alakuló ülését előkészítik. A témák közül az államfő a  bizottságok és az alelnökök számát említette. Hozzáfűzte: az  egyeztetésen a témákat és a megbeszélések időpontját is tisztázni  kellett. A megbeszélésen Hiller István, az MSZP elnöke, Orbán Viktor, a  Fidesz elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, Dávid Ibolya, az MDF  elnöke és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, valamint Soltész István, az  Országgyűlés főtitkára vett részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában