Ország-világ

2006.05.03. 10:33

Májusban rászáll a rendőrség a motorosokra

Fokozott ellenőrzésre számíthatnak májusban a motorosok az egész ország területén, mert az utóbbi időben nagyon megugrott a motoros balesetek száma.

BAMA

Az akció oka az, hogy áprilisban tíznél is több motoros halt meg az utakon, ami sokkal több, mint a tavaly áprilisi áldozatok száma, mondta az InfoRádiónak az Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára. Kiss Csaba közölte: az elmúlt hónapban jelentősen megnőtt a motoros balesetek száma, és különösen sok olyan eset volt, amikor a motoros okozta a bajt. A halálos motoros balesetek száma egyébként is évről évre emelkedik, a motorosok által okozott balesetek száma tavaly csaknem 20 százalékkal nőtt. Ezért döntött úgy a rendőrség, hogy májusban az egész országban kiemelten ellenőrzi a motorkerékpárosokat. Kiss Csaba elmondta: céljuk a nem megfelelő műszaki állapotú motorok kiszűrése, a gyorshajtók megbüntetése, valamint, hogy megelőzzék a "bravúroskodásokat", ami nagyon zavarja a többi közlekedőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában