Ország-világ

2006.11.07. 09:45

Bekeményített a MOB

A Magyar Olimpiai Bizottság nekiugrott a kekszgyárnak az olimpiai karikák miatt

BAMA

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szükség esetén bírósághoz fordul, amennyiben a Detki Keksz és Édesipari Kft. továbbra is "olimpiai ötkarika" néven forgalmazza termékét.

A MOB tájékoztatása szerint a kakaós bevonómasszával félig mártott, vaníliás ízű teasütemény a közelmúltban került forgalomba a  Heves-megyei Halmajugrán bejegyzett székhelyű cég révén.

A MOB álláspontja szerint az olimpiai elnevezés és az olimpiai  ötkarika engedély nélküli kereskedelmi használata egyértelműen név-  és védjegybitorlás.

Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója elmondta, figyelmezteti a céget a jogsértésre, és szükség esetén bírósághoz fordul az ismételt név- és védjegy-bitorlás ügyében.

A MOB májusban a Budapesti Olimpia Mozgalmat szólította fel, hogy törölje nevéből az olimpia szót, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) leghatározottabb állásfoglalása, hogy az olimpia elnevezést nem használhatja a NOB tagjain kívül más szervezet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában