Ország-világ

2006.11.14. 10:12

Fejenként kétéves eltiltás az atlétáknak

Horváth Gergely, Pauer Géza és Varga Roland mág júliusban buktak le az országos bajnokságon

BAMA

A PVSK doppingolással vádolt mindhárom versenyzőjét, Horváth Gergelyt, Pauer Gézát és Varga Rolandot kétéves eltiltással sújtotta. Erről most írásban értesítették az érdekelteket. A sportolók a júliusi debreceni országos bajnokságon adtak pozitív vizeletmintát.

Azt mondták: táplálék-kiegészítőt fogyasztottak, és állították, senki sem közölte velük, hogy tilos ilyen szert szedniük Ártatlannak vallották magukat, és végig kitartottak amellett, hogy nem doppingoltak, ezért úgynevezett B-próbát kértek. Ezt a bécsi doppinglaboratórium végezte el és mindhármuk esetében pozitív lett, emiatt került sor velük szemben a fegyelmi eljárás lefolytatására.

A másodfok a szövetség elnöksége, amely az esetleges összeülése előtt állásfoglalást kér a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől, hogy mérsékelheti-e a kétéves eltiltást. Ha az IHF-nél megengedik, maximum a büntetés felét lehet elengedni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában