Ország-világ

2006.11.06. 15:36

Önmagát is lebuktatta a körözött munkaadó

Eljárást indított a rendőrség öt pécsi férfi ellen, akik elmaradt munkabérüket követelve bántalmazták és kifosztották munkaadójukat Pécsett.

BAMA

Az épületek felújításával foglalkozó, budapesti illetőségű vállalkozó 350 ezer forinttal tartozott munkásainak, de nem fizetett, ezért az öt férfi úgy döntött, ha kell, erőszakkal is behajtja jövedelmét. Az alkalmazottak pénteken egy pécsi borozóban felkeresték munkáltatójukat, autóba ültették, ahol aláírattak vele egy mobiltelefon vásárlásához szükséges munkáltatói igazolást, mert azt gondolták, a készülék eladásából pénzhez jutnak. Csakhogy nem rendelkeztek közüzemi számlával, így telefont nem vásárolhattak. A vállalkozót ismét autóba ültették, egy másik vendéglátóhelyre, majd a Pécshez közeli Malomvölgyi tóhoz vitték, hogy valamilyen formában rábírják adóssága rendezésére. Ennek során munkaadójukat fenyegették, bántalmazták, elvették a bankkártyáját és ezer forint készpénzét.

Az esetet a vállalkozó jelentette a rendőrségnek, miután egyik támadója kórházba vitte, hogy ellássák verés miatt keletkezett könnyű sérüléseit. A rendőrség az egyik elkövetőt elfogta, társait még keresik. Ellenük "sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése és kifosztás" bűntette miatt indult eljárás, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők. Az ügy érdekessége, hogy a rendőrök őrizetbe vették a sértett vállalkozót is, mert ellene három korábbi bűncselekmény miatt országos elfogatóparancs volt érvényben.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában