Ország-világ

2006.11.27. 06:29

Szabó Győző Amerikája

Nehezen, de elmúlt a szombat esti táncláza Szabó Győzőnek, aki párjával elsőként esett ki a vetélkedőből. A színészt vigaszdíjként megtalálta Amerika.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="160"] Szabó Győző imád motorozni, autózni, még a Hungaroringen is vezetett
[/caption]– Azt nyilatkozta, hogy a történtek ellenére sem bánta meg az indulást a Szombat esti lázban.

– Ha most kérnének fel, ugyanúgy igent mondanék a megkeresésre. A tíz kemény próbának köszönhetően szemmel láthatóan javult a testtartásom. Táncpartneremben, Papp Verában pedig igazi barátra leltem.

– Közismert a motorok iránti rajongása. Mi lesz önnel télen a motorszerelme nélkül?

– A tél közeledtével kénytelen vagyok garázsba tenni a motoromat, a hideg idő engem is leparancsol a nyeregből. Régóta keresek olyan autót, amely a motorozáshoz hasonló élményt nyújt.

– Igaz, hogy raliversenyzői vizsgával is rendelkezik?

– A versenyeken sokféle autót kipróbálhattam már. Még a Hungaroringen is tettem egy kört. A rajtkőnél egy csodagép várt.

– Csak nem ezzel a csodagéppel mehetett haza?

– A Szombat esti láz után tudtam meg, hogy milyen is az igazi tánc. Hívtak, hogy teszteljek egy ugyanolyan kocsit, mint amilyennel a Hungaringen száguldozhattam. A helyszínen derült ki, hogy szó sincs tesztelésről, a kezembe nyomtak egy forgalmit és egy slusszkulcsot.

– Szerepelt a Valami Amerikában. Lehet, hogy azt mondta minderre: ez valami Amerika?

– Még sohasem jártam az Egyesült Államokban, Amerika eljött hozzám. Mindig szívesen hallgatom a Valami Amerika című film zenéjét, de őszintén szólva egy amerikai kocsiban és amerikai cuccokban mindez még ütősebb.

Szabó Győző

Született: 1970. július 7. Iskola: Képző- és Iparművészeti Főiskola (1998) Pályafutás: színészként a Hold Színházban kezdett, 1995-ben a Katona József Színházhoz került. Igazi sikert a Valami Amerika hozott számára, legutóbb az Egy bolond százat csinál és a Noé bárkája című filmben szerepelt. Gyakori résztvevője Bozsik Yvette táncszínházi produkcióinak.

Iskola: Képző- és Iparművészeti Főiskola (1998)

Pályafutás: színészként a Hold Színházban kezdett, 1995-ben a Katona József Színházhoz került. Igazi sikert a Valami Amerika hozott számára, legutóbb az Egy bolond százat csinál és a Noé bárkája című filmben szerepelt. Gyakori résztvevője Bozsik Yvette táncszínházi produkcióinak. Szabó Győző imád motorozni, autózni, még a Hungaroringen is vezetett -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában