Ország-világ

2006.11.17. 06:19

Tarolt a Szombat esti láz

Rekordnézettséget könyvelhetett el az RTL Klub a Szombat esti láz legutóbbi műsorával. A kétmilliós nézőszám még a szerkesztőket is meglepte.

Szabó Zoltán Attila

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Kovács Ági igazolta: nemcsak az úszómedencében ficánkol szívesen, hanem a táncparketten is – fotó: RTL Klub
[/caption]Schiwert-Takács László, a program felelőse bevallja: nem számolt ekkora sikerrel. Azonban most már a nyitóepizód a mérce, aminek meg kell tudni felelni. „Nem vagyok túlságosan nehéz helyzetben, elvégre a műsor szereplői olyan személyiségek, akik egytől egyig otthonosan mozognak a kamerák előtt, s akik pontosan tudják, mi vár rájuk a színpadon” – ismeri el a felelős szerkesztő, aki a hétköznapokon a Reflektor című sztárhíradót is jegyzi.

Persze a Szombat esti láznak is van olyan szereplője, akiről kevesen gondolták volna korábban, hogy a szemünk láttára képes dívává alakulni. Kovács Ági olimpiai bajnoknőnk parádés helytállása nagyban hozzájárult a sikerhez. „Tíz hét intenzív gyakorlás elegendőnek bizonyult számára, hogy egy neki idegen műfajban is színvonalasan teljesítsen” – summázza nem titkolt elégedettséggel és tisztelettel.

Somló Tamás tánctudását ugyancsak dicséri Schiwert-Takács, de a szerénysége, az alkalmazkodóképessége és a kiváló humora előtt is kalapot emel. A Szombat esti láz felelőse azt sem titkolja, hogy nagyon sajnálta az első adásból kiszavazott Szabó Győzőt és párját. „Vérzett a szívem értük, mert imponálóan tehetségesek” – vallja a szombatonként 80-90 fős stábbal dolgozó szerkesztő, aki azonban a hétköznapokon csak nyolc kollégájára számíthat.

„A show-ra ez a kis csapat készül, nagy segítségemre van a műsorvezető, Ördögh Nóra, akiről talán kevesen tudják, hogy a műsor szakmai szerkesztője is egyben. Nem véletlenül kértük fel erre a munkára, korábban tíz éven át versenytáncos volt!” – informál Schiwert-Takács László. A Szombat esti láz kapcsán gyakran hallható kritikával – miszerint ebben a programban csak az ellen-Megatáncot „tisztelhetjük” – nem ért egyet. Úgy véli, a konkurens csatorna szombat esti táncműsorát nem lehet összehasonlítani a Szombat esti lázzal. Szerinte az egyik alma, a másik körte, ugyanis míg az RTL műsora ismert embereket vonultat fel, addig a TV2 célja a tehetségkutatás. Így ez tinisebb, míg az RTL Klub műsora felnőttesebb program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában