Ország-világ

2007.01.10. 06:08

Farkasházi Réka: hasutas

A Barátok köztből megismert Farkasházi Rékának Szőke András kínált szerepet legújabb filmjében.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="160"] A színésznő szeretné, ha a jövőben még több játékfilmbe hívnák szerepelni
[/caption]– Alig ért véget a Szombat esti láz, várhatja Szőke András Hasutasok című filmjének bemutatását, amelyben szerepet kapott. Nem unatkozik.

– Tunéziában nyaraltunk a családdal, amikor megszólalt a telefon, arról érdeklődtek, vállalnék-e szerepet Szőke András új filmjében. Nem gyakran kap ilyen telefont az ember, eleinte nem is akartam elhinni, hogy rám gondoltak. Amióta a Barátok köztben játszom, nem jutottam játékfilmközelbe, leszámítva egy kisjátékfilmes produkciót.

– A Barátok közt-szerződése egyébként lehetővé tenné, hogy játékfilmben is szerepeljen?

– Igen, de ha az ember egy televíziós sorozatban meghatározott karakterszerepet játszik, a rendezők nem szívesen hívják más szerepek eljátszására. Ezért sem gondolkodtam azon, hogy elvállaljam-e a Szőke-filmet vagy sem. Miután visszaérkeztünk, a repülőtérről egyenesen a filmgyárba mentem maszk- és ruhapróbára. A forgatás fantasztikus hangulatban zajlott, remek színészekkel dolgozhattam együtt, azt hiszem, szeretni való film részese lehettem. Epizódszerepet játszom, számomra mégis nagy dolog, hiszen nyolc évet vártam arra, hogy mozifilmbe hívjanak. Hernádi Judit játssza a falusi kocsmáros asszonyát, én pedig a segédje vagyok.

– Hernádi Judittal nem először szerepel egy filmben.

– Tizenhat évesen beválogattak Elek Judit Ébredés című filmjébe, amelyben Hernádi Judit is szerepelt, akkor találkoztam vele először. Filmes előéletem része volt Erdős Pál Gyilkos kedv című filmje is, amelyben főszerepet kaptam. Akkor éreztem először, hogy semmi mást nem szeretnék, csak kamera előtt szerepelni. Majdnem sikerült is, hiszen hét évig voltam egy televíziós szappanoperában.

– A színészvilágban nem nézik le azokat, akik ebben a műfajban tűnnek fel?

– Eleinte valóban így volt, igaz, szemtől szemben soha nem kaptam ilyesféle megjegyzéseket. Az biztos, hogy nekem többszörösen bizonyítanom kellett színészként. Folyamatosan edzettem lelkileg és szakmailag is, hogy ne érezzem magam kevesebbnek azoknál, akik esténként nagy színházban szerepelnek.

– A Szombat esti láz növelte a népszerűségét, de hozzájárult a szakmai presztízsének emelkedéséhez is?

– A színészi presztízst nem befolyásolta. Másik oldalamról ismerhettek meg a nézők és a szakmabeliek is, és mondhatom, kedvező visszajelzéseket kaptam.

– Miként telnek majd a következő hetei?

– A Magyar Filmszemlén a hónap végén bemutatják a Hasutasokat, amely remélem, további filmszerepeket hoz majd számomra, a Karinthy Színházban játszom két darabban, és folyamatosan koncertezem a gyermeklemezem dalaival.

Farkasházi Réka

SZÜLETETT: 1977. augusztus 16., Cegléd CSALÁD: férjezett, egy kisgyermek édesanyja ISKOLA: Gór Nagy Mária Színitanoda, ELTE tanárképző főiskolai kar FŐBB SZEREPEK: Barátok közt (tévé), Gyilkos kedv (film), Acélmagnóliák, Őrült nász (Karinthy Színpad)

CSALÁD: férjezett, egy kisgyermek édesanyja

ISKOLA: Gór Nagy Mária Színitanoda, ELTE tanárképző főiskolai kar

FŐBB SZEREPEK: Barátok közt (tévé), Gyilkos kedv (film), Acélmagnóliák, Őrült nász (Karinthy Színpad) A színésznő szeretné, ha a jövőben még több játékfilmbe hívnák szerepelni -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában