Ország-világ

2007.02.05. 14:50

Gyógyszerrendelés az internetről

Interneten is lehet gyógyszert rendelni a patikákból - jelentették be hétfőn a Magyar Gyógyszerész Kamarában, ahol azt is elmondták: a megrendelt gyógyszerek között nem lehetnek támogatott, illetve vényköteles termékek.

BAMA

A múlt hét péntektől fogva működő rendszert, a gyógyszerészkamara megbízásából, a Békéshelp Kht. dolgozta ki. Jelenleg az ország mintegy 2.400 gyógyszertárából 81 regisztráltatta magát a rendszerben. További 95 gyógyszertár most teszi meg az előkészületeket, hogy rövid időn belül szintén belépjen a rendszerbe. További 106 gyógyszertárban informatikai fejlesztés folyik, a szélessávú ADSL-kapcsolat kiépítése és hardverfejlesztés.

A Békéshelp Kht. vezetője, Potornai Lajos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendszer elsősorban területi alapú, a bejelentkezés után a legközelebbi gyógyszertárakkal lehet kapcsolatba lépni. A megrendelt gyógyszerek csomagját gyógyszerész állítja össze, ezek közé támogatott, illetve vényköteles gyógyszerek nem kerülhetnek.

A rendszer a felhasználók számára biztosítja, hogy még a tényleges vásárlás előtt képet kapjon a gyógyszerekről, az árról, a gyógyszertár szolgáltatásának költségéről, ezáltal eldönthesse, hogy pontosan melyik patikát kéri fel a szolgáltatás teljesítésére. A szolgáltatás a www.gyogyszer.hu címen érhető el az interneten. A rendszer fejlesztése folyamatos, a célkitűzés az, hogy vényre kapható gyógyszerekre is kiterjesszék. Arra is lehetőség van, hogy a felhasználó interneten megrendeljen egy gyógyszercsomagot, amit patikus állít össze, majd azért személyesen menjen el a gyógyszertárba.

A honlapon lehetőség van kérdéseket feltenni, amire 24 órán belül érkezik meg a gyógyszerészek válasza. A kamara elnökének véleménye szerint az új rendszert elsősorban a fővárosban és a nagyvárosokban fogják majd használni.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában