Ország-világ

2007.02.13. 06:03

Hajós András már nem vicces fiú

A megélhetése miatt tévézik, de saját műsora nincs, mert amit szívesen csinálna, arra állítólag nem vevők az emberek. Zenekarát kis híján tönkretette a közönség, Hajós András mégsem haragszik rájuk.

Dián Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Hajós az internet felé nyit, s a zenekarával is többet szeretne foglalkozni – Fotó: Kallus György
[/caption]– Nem tervez saját műsort?

– Dehogynem, csak úgy tűnik, hogy az a típusú produkció, amit szívesen csinálnék, a kereskedelmi tévék szerint nem kurrens termék. Annyira nem, hogy még a késő esti sávban sincs rá idő. Pedig a Magánszám vagy a Késő Este Hajós Andrással olyan műsorok voltak, amelyekre mindig is vágytam. Ennek ellenére nyitott vagyok és bízom abban, hogy eljön az én időm. Olykor kapok ajánlatokat, de az igazat megvallva ezek nem valami vonzók, mivel elegem lett az ügyeletes vicces fiú szerepéből.

– Ez mit jelent? Megkomolyodik?

– Ha valakinek nem tűnt volna fel: már most az vagyok. Minden jel arra mutat, hogy át kell alakítanom a rólam kialakult képet. Egyelőre jól elvagyok a Heti Hetes című műsorban, de a jövőben valószínűleg több időt fordítok majd az Emil Rulez nevű zenekarra, s valószínűleg az internet felé is nyitok. Ez persze kevesebb ismertséget és kisebb pénzt jelent majd, mint a televíziózás, de ennek részleteiről egyelőre még nem mondanék többet.

– Miért ennyire rosszkedvű?

– Kezd egy kicsit elegem lenni a kereskedelmi televíziózásból meg a bulvárból. Zenekarunkat is kis híján tönkretette a saját közönségünk azzal, hogy minden egyes eladott lemezünkre öt-hét másolt CD jut. Ennek ellenére nem haragszom a rajongóinkra, hiszen ez világjelenség, de azért az mégiscsak nonszensz, hogy három aranylemez után egyikünknek sincs még saját lakása. Szívesen tartanék egy kis szünetet, de egzisztenciális okokból muszáj televízióznom, mivel ebből élek. Holott egy normálisan működő piacon legfeljebb promóciós célokból kellene a képernyőn lennem.

– Egy nyilatkozatában nem zárta ki a közéleti szerepvállalást. Ez a terve még él?

– Igen, de ez egyelőre még elég távol van. Abból, ami most politika címén zajlik, nem kérek. Az ügynökökhöz, lobbistákhoz és ügyeskedőkhöz képest én egy kisfiú vagyok, s az is szeretnék maradni.

Hajós András

SZÜLETETT: 1969 májusában, a napot titkolja. ISKOLÁI: ELTE Szociológia Szak, 1999. PÁLYÁJA: Emil Rulez zenekar alapítása 1995 Magánszám (TV2) 2003 Késő Este Hajós Andrással (Viasat3) 2004 Benne leszek a tévében (RTL Klub) 2005 2004-től a Heti Hetes tagja. Az Emil Rulez zenekarral négy lemeze jelent meg. HOBBIJA: Emil Rulez zenekar.

ISKOLÁI: ELTE Szociológia Szak, 1999.

PÁLYÁJA: Emil Rulez zenekar alapítása 1995

Magánszám (TV2) 2003

Késő Este Hajós Andrással (Viasat3) 2004

Benne leszek a tévében (RTL Klub) 2005

2004-től a Heti Hetes tagja.

Az Emil Rulez zenekarral négy lemeze jelent meg.

HOBBIJA: Emil Rulez zenekar. Hajós az internet felé nyit, s a zenekarával is többet szeretne foglalkozni – Fotó: Kallus György -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában