Ország-világ

2007.02.19. 06:08

Meghalt a feleségem, a biztosító nem fizet

Olvasónk felesége tavaly decemberben autóbalesetben meghalt. Három kiskorú gyermek veszítette el édesanyját. A tragédiában hibás kamion biztosítója nem fizet.

Rados Virág

Szomorú élethelyzet – reagáltak a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. És ha a balesetben a kamion vezetője volt a hibás, a vétlen áldozatok hozzátartozóinak valóban jár a kártérítés. A sofőr cégének biztosítója köteles a részükre kártérítést fizetni.

A tragédiában meghalt asszony örökösei nevében a gyermekek törvényes képviselője, vagyis az édesapa intézkedhet. Akár ügyvéd által is. Az úr bátran forduljon a kamion biztosítójához, és kérjen soron kívüli előlegfizetést – tanácsolja a jogász.

A méltányosság ez esetben teljesen indokolt, hiszen édesanyjuk elvesztésével a gyermekek félárvaságra jutottak. Mivel az egyik kenyérkereső meghalt, a család megélhetése, a kiskorúak iskoláztatása komoly veszélybe kerülhetett. Az előlegen kívüli, további követelést a biztosítóval szemben az apa később is érvényesítheti.
Ha a biztosító netán külföldi, az ügyintézés lassúbb lehet – tette hozzá a jogász.

Amennyiben a társaság nem hajlandó fizetni, az érdekeltek bírósághoz fordulhatnak. A balesetnek olvasónk menyén kívül még két halottja volt. Az ő hozzátartozóiknak szintén járhat kártérítés. Az ilyen szituációban is talpon kell maradnunk. Meg kell tudnunk oldani a hivatalos intézendőket. A halálesettel járó gyászt gyakran megnehezítik a fentihez hasonló körülmények. De ne feledjük: minden élethelyzetben igaz: ami jár, az jár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában