Ország-világ

2007.02.22. 18:59

Orvosok is tüntettek Lipótmezőn

Háromszázan tüntettek az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárása ellen az intézmény előtt csütörtökön.

B. B.

[caption id="" align="alignleft" width="260"] „Lipótmező – élt 139 évet” - fotó: Darnay Katalin
[/caption]A legnagyobb veszteség akkor éri a kórházat és a betegeket Nagy Zoltán főigazgató főorvos szerint, ha azokat az orvos csapatokat, amelyek már évtizedek óta együtt dolgoznak, most szétverik. A tüntetők transzparensekkel érkeztek és a kórház kapuja elé egy koporsót is kitettek, amelyre azt írták: „Lipótmező – élt 139 évet”.

Spórolás a célja annak a döntésnek is, hogy összevonják a budapesti Szent István és Szent László Kórházat. A Fővárosi Közgyűlés képviselőinek túlnyomó többsége elfogadta csütörtökön azt a javaslatot, amelynek már tavaly augusztusban elkezdték az előkészítését. Az összevonás célja, hogy megszüntethessék a párhuzamos szolgáltatásokat. Így a működési költségek 300 millióval kevesebbe kerülnek majd és hosszú távon biztosítható a fertőző betegek ellátásának finanszírozása, továbbá teljes körűvé tehető a dél-pesti betegek onkológiai ellátása. Az összeolvadás eredményeképpen megszűnhet 141 állás. Az egészségügyi reform Mikola István, a Fidesz egészségpolitikusa szerint „átgondolatlan kamikaze-akcióhoz hasonlít”, amelynek végső célja az 1500 milliárd forintos egészségügyi pénzalap fölötti befolyás megszerzése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában