Ország-világ

2007.03.31. 06:02

Rúzsa Helsinkibe készül

Nem hiába áldotta meg karrierjét szülőfalujának, Kishegyesnek a papja. Rúzsa Magdi ma a legkeresettebb énekesnő, és májusban ő utazik Helsinkibe az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignright" width="180"] Az énekesnő régi álma teljesült: sok millió néző előtt énekel
[/caption]– Azt mondta, úgy áll majd színpadra, hogy nincs veszítenivalója. Nehéz elhinni.

– Nagyon boldog vagyok, mert egy régi álmom teljesült. Számomra óriási megtiszteltetés, hogy én képviselhetem Magyarországot az eurovíziós dalversenyen. Sok millió embernek fogok énekelni, ezt a három percet életem legszebb pillanatai közé fogom sorolni, akármi is lesz majd a végeredmény.

– Nagy fejtörést okozott a dal kiválasztása? Saját szempontok játszottak szerepet, vagy meg kell felelni ilyenkor a dalfesztivál kívánalmainak?

– Nyolc nap állt rendelkezésemre, míg másoknak akár nyolc hónap, akkor legalább énekelek a szívemből egy jó nagyot! Sok tanácsot kaptam, de Presser Gábor volt az, aki hozzásegített a jó megoldáshoz. Nagyon remélem, hogy ez lesz a legjobb. Külön öröm, hogy a Megasztár után is figyel rám, és biztos vagyok benne, hogy szurkol is majd nekem.

– Melyik szerzemény mellett döntöttek és miért?

– Az Aprócska blues mellett döntöttem, ennek legfontosabb oka az időhiány volt. Ehhez a dalhoz ugyanis már elkészült egy videoklip. Ráadásul ez a saját dalom, melyet a legjobban tudok igazán a szívemből elénekelni. Remélem, a döntőben is sikert arat majd, bár lehet, hogy nem az a tipikus fesztiváldal. Talán így is sokaknak tetszeni fog. A lemez itthoni visszhangja alapján mondhatom, hogy a rajongók körében ez sikerdalnak számít.

– Előírás-e, hogy milyen nyelven kell énekelni?

– Nem, azt hiszem, egy-két kivétellel mindenki angolul énekel, így persze én is angolul adom elő a versenydalomat.

– Mit tud a mezőnyről?

– Figyelemmel kísérem az indulókat, jó lesz a mezőny, örülök, hogy ilyen sztárokkal találkozhatok. Az interneten sikerült megnéznem és megismernem azokat is, akikről eddig keveset hallottam. Azt hiszem, képben vagyok a döntő többi indulóját illetően is.

– Mely országokból számít szavazatokra?

– Számítok szavazatokra Szerbiából, Horvátországból, Németországból, Szlovákiából és Romániából is. Május 10-én lesz az elődöntő, a döntő két nappal később. Mindkét eseményt élőben közvetítik a közreműködő tévécsatornák, így a Magyar Televízió is.

– Hányan töprengenek azon, milyen ruhában énekeljen?

– Lakatos Márk lesz a stylistom.Vele együtt dolgoztam a Megasztárban is, pontosan tudja, mi való nekem leginkább. Biztos, hogy a legjobb összeállításokat találja majd ki számomra, s valamennyi illik majd egy eurovíziós dalversenyhez, és persze az egyéniségemhez is.

Rúzsa Magdi

A 21 ÉVES énekesnő a 2006-os Megasztár-versenyen tűnt fel. Nagy fölénnyel nyerte a tehetségkutatót. A vajdasági Kishegyesről érkezett, állástalan szülészasszisztens volt. Ma a legjobban kereső magyar énekesnő, bemutatkozó lemeze aranyalbum, az eladási listákat két lemeze is vezeti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában