Ország-világ

2007.03.01. 17:37

Szemétügy: a bajor cégek is felelősek?

Bajor cégek is érintettek a Németországból illegálisan Magyarországra érkezett szemétbálák ügyében

BAMA

Bajor cégek is érintettek a Németországból illegálisan Magyarországra érkezett szemétbálák ügyében. Erről a bajor tartomány európai ügyekért felelős minisztere beszélt egy budapesti konferencián. Emilia Müller jelezte: a bajor kormány teljes mértékben szeretné felderíteni, mi történt. Ez ugyanis közös érdek.

„A hulladékkezelés és felhasználás területén mindenkinek el kell végeznie saját házi feladatát. Nem lehet csak úgy egy másik országba a hulladékot elszállítani” – fogalmazott Müller. Magyarországon az elmúlt időszakban 4800 tonnányi külföldi szemétbálát találtak; eddig másfélezer tonnáról bizonyosodott be, hogy Németországból származik.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség szerint a szemét visszaszállítása néhány hónap alatt megtörténhet. A behozatalban érintett magyar cégek egyébként több tízmillió forintos bírsággal számolhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában