Ország-világ

2007.07.24. 10:58

A magyar fiatalok hét érmet nyertek a Pozsonyban rendezett Eb-n

BAMA

Pozsonyban szép magyar sikerrel zárult az 50. korosztályos asztalitenisz Európa-bajnokság. A Madarász Dóra (Kecskeméti Sp.)-Ambrus Krisztina (Soltvadkert) összetételű serdülőcsapat szenzációs játékkal ezüstérmet szerzett. Krisztina a svéd Söderlinggel az oldalán vegyes párosban bronzérmes lett. Az ugyanebben a korosztályban szereplő fiúgyüttesünk bronzéremmel zárt. A serdülő párosok versenyében a Perei Gergely-Palatinus Martin-duó a 2. helyen végzett.

A magyarokat a fináléban egy francia kettős verte három játszmában. Az ifjúságiaknál Nagy Krisztián egyesben a 2., a lett Burgissal párban a 3. helyen zárt. A lányok páros versenyében a Végh, Szvitacs duó bronzérmes lett. Összességében a magyar küldöttség három ezüst- és négy bronzéremmel tért haza a szlovák fővárosból. A héten kezdődik Belgrádban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF), melyen asztaliteniszben a magyar színeket a legjobb korosztályos versenyzők - Madarász Dóra, Ambrus Krisztina, Palatinusz Martin és Perei Gergely - képviselik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában