Ország-világ

2007.07.10. 06:11

Fontos a megfelelő hidratálás

A nyár több szempontból is különleges igénybevételnek teszi ki a test minden porcikáján a bőrt. A meleg miatt intenzívebb az izzadás, a káros napsugarak égetik a felső hámréteget, a strandok és a tenger vize pedig szárítják és irritálják a bőrt.

W. A.

A légkondicionálók kivonják a levegőből a páratartalmat, ezért a hideg és száraz levegő szintén szárító hatással bír. A sok kedvezőtlen hatástól a bőr hamar veszít nedvességtartalmából, viszketni, hámlani kezd. A kellemetlen tünetek elkerülése érdekében ajánlatos néhány apró tippet mindennap észben tartani. A testrészek eltérő igényeinek megfelelő hidratálókrémeket kell használni. A kar és láb, valamint a csípő bőre szárazabb, mint a hasé, a mellkasé vagy a háté. Ezekre a területekre használjon zsírosabb testápolókat. Ez napozás után annyiban módosul, hogy a hátra inkább bőrnyugtató, napozás után krémet érdemes kenni. Dekoltázsára használjon arckrémet, de kánikulában hidratáló szemzselét is alkalmazhat erre a célra.

A mindennapos ápolás akár színes is lehet

Egyre több testápolónak van már önbarnítóval kevert változata is. Amennyiben ilyet használ, ne felejtse el az első használat előtt leradírozni az egész testét. Enélkül az eltérő vastagságú hámrétegeket máshogy fogja meg a krém, és foltosodás lesz a vége. Az önbarnítóból már arckrémek is léteznek, néhány trükköt ezekkel kapcsolatban is érdemes tudni. A krémmel ne csak az arcát, hanem a nyakát is kenje be. Célszerű a fülek mögött és a tarkót is krémezni, hogy a sötétebb bőr ne képezzen maszkot az arcon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában