Ország-világ

2007.07.09. 19:15

Megvert felvonulók, tizenöt garázda ellen indult eljárás

Tizenöt ember ellen indított eljárást a rendőrség, amiért többeket bántalmaztak a Meleg Büszkeség Napján a hétvégén.

H. M.

A rendőrök továbbra is keresik a szombat esti felvonuláson történt bűncselekmények elkövetőit. Demszky Gábor főpolgármester hétfői közleményében azt írta: "Budapest nemet mond az agresszív, árpádsávos szélsőségeseknek, akik egyre nyíltabban hívnak fel gyűlöletre a legkülönbözőbb embercsoportok iránt. Ebben a helyzetben, ha kell, magam is zsidó, cigány és meleg vagyok".

Az SZDSZ hétfőn ötpárti nyilatkozat aláírását javasolta: Gusztos Péter, a párt ügyvivője szerint a történtek kimerítik a közösség elleni uszítás törvényben foglalt tényállását. Pettkó András, az MDF képviselője viszont úgy látja: a fő probléma egy huligán kisebbség folyamatos utcai erőszaka, s először ez ellen kéne közösen fellépni. Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke kijelentette: a homoszexualitás kérdése magánügy, az viszont nem, hogy a rendőrség nem biztosítja a gyülekezési szabadsághoz fűződő alapvető jogokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában