Ország-világ

2007.09.28. 15:52

Hírnevükkel segítenek

Egyre több sztár lesz egy-egy alapítvány vagy rendezvény arca, nagykövete. A hírességek örömmel fogadják a felkéréseket, mert tudják, ezzel nagyon sokat segíthetnek, hiszen szavukra rengeteg ember figyel fel.

TereFere

Erős Antónia példamutató hozzáállása, kitartása bárki számára erőt adhat. Mindössze huszonöt éves volt, amikor kiderült, hogy cukorbeteg. „Alapítványunk a cukorbetegség korai felismerése és megelőzése érdekében alakult két évvel ezelőtt. Az utóbbi időben a diákok, egyetemisták körében végeztünk felméréseket, tartottunk előadásokat. Számos gyógyszertárral együttműködve, elindítottuk a patikaprogramot, ahol jelképes összegért a gyógyszertárakban is el lehet végeztetni a mérést. Sok fesztiválra vagyunk hivatalosak, és azokon, valamint a saját rendezvényeinken ingyenes mérést is végzünk” – nyilatkozta Antónia, aki csapatával egy évben két-három találkozót is rendez, ahol többek között a veszélyekre is felhívják az emberek figyelmét. 

„Kevesen vagyunk, hiszen a »csapat « mindössze négy-öt állandó főből áll. Viszont nagyon sok segítőnk van, például Barabás Éva, Csonka András vagy Mérei Andrea."

Südi Iringó számos megmozdulás támogatója. Felkérték a Nők a sportért fesztivál és a nőket védő Liliomprogram népszerűsítésére is. Iringó bevallása szerint egyre több felkérést kap, de válogat a meghívások közül. Nem híve a különféle partiknak, sokkal inkább az életmódot befolyásoló rendezvényekre megy el. „Úgy gondolom, az ilyen eseményeken a figyelemfelhívás a legfontosabb” – állította határozottan a Szombat esti láz egykori résztvevője. „A Nők a sportért fesztivál szervezői felkértek, hogy legyek a rendezvény nagykövete. Örömmel fogadtam el, és csak pozitív visszajelzéseket kaptam” – mondta boldogan Iringó. „Elsősorban azért vállaljuk el a felkéréseket, hogy népszerűsítsük a sportot, az egészséges életmódot” – mondta a táncosnő.

A magyar bajnok versenytáncos megjelent a Táncsics hajó fedélzetén is, ahol a Dobrev Klára fővédnöksége alá tartozó Liliom- program támogatására kérték fel. A projekt a rákszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában