Ország-világ

2008.01.17. 06:44

Badár komédia – Beikszelte: terrorista

Badár Sándor és Horváth János tavaly jelentette meg úti kalandkönyvüket Ámerika címmel. Akiket újabb élményekre kíváncsiak az útról, azoknak jövő héttől egy blog áll a rendelkezésükre.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignleft" width="250"] Találtam egy fotót az interneten, ahol egy Al Badar nevű terrorista kezet fog Bin Ladennel
[/caption]A könyv a Fábry Sándor és Wahorn András nevével fémjelzett Cadillec Drive című útifilm forgatása során megtörtént kalandokat meséli el a stand up comedy stílusában. „Wahorn Andrástól származik az ötlet, aki azt mondta, hogy nem sajnálja, hogy hazaköltözött Amerikából, csak a Cadillecje hiányzik, ami mindenhova elvitte. – mondta Badár Sándor. Rájöttünk, ha hazahoznánk az autót, készíthetnénk belőle egy road movie-t, és az útról pedig írhatnánk egy könyvet.”

Jogosan merülhet fel a kérdés, Badár Sándor miért Horváth Jánossal vágott neki az útnak, megszokott partnere, Szőke András helyett. „Az embernek vannak párhuzamos kapcsolatai. A Szőkével az előadásaink közösek, a Jancsival az utazásaink. Az út egy része Kanadán és Alaszkán ívelt át. Jancsi élt ott, tapasztalattal és helyismerettel rendelkezett. Azon kívül vele voltam Japánban is, az arról az útról szóló könyvünket is együtt írtuk.” „Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, – teszi hozzá Horváth János – Szentesiek vagyunk mindhárman, ugyanabba a gimnáziumba jártunk, és a Badárral együtt kezdtünk el filmezni Szőke Andrásnál.”

Névjegy:

Badár Sándor és Horváth János közös filmjei: Citromdisznó , Vattatyúk, Európa Camping, Roncsfilm, Rinaldó, Nyócker,Hasutasok 2006-ben jelent meg a Japán című retró útikalandkönyvük.

Mielőtt még elindultak volna Amerikába, először a vízumügyintézés nehézségeivel kellett a stábnak megbirkóznia. „A hivatalos vízumkérés előtt az amerikai kultúrattasé asszony személyesen találkozott a tíztagú stábbunkkal- meséli Horváth János. Kilencen felső- vagy középfokon beszélnek angolul. Kivel beszélgetett egyes-egyedül a kultúrattasé asszony? Természetesen a Badárral, aki nem beszél semmilyen nyelven.” „Viszont mindenütt eltájékozódom! – vágja rá rögtön Badár. „Hárompercenként mosolyogva azt mondtam, hogy oh, yes. Biztosítottak, hogy mindent elintéznek. Mégis majdnem sikerült kirúgatni magam az útból, mikor a vízumkérő lapon beikszeltem, hogy tagja vagyok egy terrorista szervezetnek. Annyira nevetségesnek éreztem az egész procedúrát, esélytelenül indultam ezzel a szerkezettel, ami a fejemből sugárzik, egy szót nem tudok angolul; így akár azt is mondhattam volna, hogy megcsúszott a kezem. Később találtam egy fotót az interneten, ahol egy Al Badar nevű terrorista kezet fog Bin Ladennel. Mikor erre ráklikkeltem, 40 olyan vírust kaptam, amit azóta sem tudok kiirtani a gépemből.”

Citromdisznó , Vattatyúk, Európa Camping, Roncsfilm, Rinaldó, Nyócker,Hasutasok

2006-ben jelent meg a Japán című retró útikalandkönyvük.

Találtam egy fotót az interneten, ahol egy Al Badar nevű terrorista kezet fog Bin Ladennel -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában