Ország-világ

2008.01.22. 16:45

Várhidi Péter a labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya

Kisteleki István a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szakember nagyon örült az újabb felkérésnek és vállalta a folytatást a nemzeti együttes élén

BAMA

„Várhidi Péter volt az egyetlen jelölt, akit a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányának javasoltam és az elnökség elfogadta a trénert szakembernek” – mondta az elnökségi ülés után a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetője. Kisteleki István a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szakember nagyon örült az újabb  felkérésnek és vállalta a folytatást a nemzeti együttes élén. „Szerződése hosszú távra szól a szövetséggel, ő az MLSZ alkalmazottja, tavaly december 31-én csak a szövetségi  kapitányi megbízatása járt le, az elnökség döntése után folytatja a  munkát” – mondta az MLSZ elnöke.

Kisteleki továbbra is keresi azt a külföldi szakembert, aki sportágfejlesztési igazgatóként dolgozna az MLSZ-ben. Hozzátette: elképzelhető, hogy az új sportágfejlesztési igazgató a szövetségi kapitányi posztot is átveszi.

„Konkrét nevet nem mondhatok, amíg a tárgyalási folyamat zajlik, ha meglesz az új igazgató, akkor ezt bejelentjük – mondta Kisteleki. – Várhidi Péterrel  megbeszéltem, hogy egyelőre vegyük biztosra mondjuk nyárig a kapitányi kinevezését, amit elfogadott. Elképzelhető, hogy olyan sportágfejlesztési igazgatója lesz az MLSZ-nek, aki nem veszi át a  nemzeti együttes irányítását, ebben az esetben Várhidi szövetségi kapitányként is folytathatja a munkát” – közölte a magyar labdarúgás első embere.

A német szövetséggel együttműködési megállapodást kötött az MLSZ, melynek keretében német szakemberek  jönnek Magyarországra és segítenek a szövetség struktúrájának, a magyar futball körülményeinek átalakításában.

Az elnökség elfogadott egy jelszót is: „tudást kell hozni a magyar labdarúgásba.” Kisteleki szerint a tudás nincs jelen a magyar futballban, ezért importálni kell. Idén átadják Telkiben azt az edzőközpontot, amely 3-4 milliárd forint bevételt hozhat az MLSZ-nek. „Olyan szakemberekre van szükség, akik ki tudják aknázni az itteni lehetőségeket” – mondta az MLSZ vezetője.

A szövetség alkalmazásában álló trénereknek megfelelő jövőképet, karrierlehetőséget kívánnak felkínálni, amit Várhidi is örömmel elfogadott. Európai szinten versenyképes edzőket akar képezni az MLSZ, akik nyelveket beszélnek és ez hosszútávon rengeteget segít a magyar futballnak.

Tavaly év végén lejárt Róth Antalnak, az U21-es válogatott szövetségi edzőjének szerződése is, az új szakemberről várhatóan a  következő tanácskozáson, február 7-én döntenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában