Ország-világ

2008.02.07. 14:11

A jövőben a cég nagyságához igazodna a bírság

Draskovics: közbeszerzési és fogyasztóvédelmi törvények a parlament előtt

BAMA

Tavasszal kerül az Országgyűlés elé több, a miniszterelnök által meghirdetett 48 pont megvalósulását elősegítő törvénycsomag, így például a közbeszerzés egyszerűsítését és a fogyasztóvédelmet érintő javaslat. Erről Draskovics Tibor beszélt a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

A kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: a kabinet tervei szerint a közbeszerzési törvény módosításával egyszerűsödne és hatékonyabbá válna a közbeszerzési eljárás, és a jogszabály segítené az állami beruházások, fejlesztések megvalósulásának feltételeit is.

A miniszter arról is beszélt, hogy a fogyasztóvédelmi törvény "új logikájú szankcionálást" vezetne be: a jövőben a vásárlót megkárosító cég nagyságához igazodna a bírság. Draskovics Tibor hozzátette: ezt a típusú büntetési rendszert az építésügyre is célszerű volna kiterjeszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában